Wat anderen zeggen over het digitale rapport

Hier vindt u een aantal recensies van andere basisscholen.

Vanaf het allereerste begin heeft Easyrapport ons meegenomen in het proces. Ze stellen kritische vragen om de wensen van de school helder te krijgen. Daarna gaan zij aan de slag om het rapport te ontwerpen, etc. Ook nadat het rapport klaar is en je hier gebruik van maakt, blijven ze contact met de school onderhouden om te vragen of alles nog naar wens is. Zij reageren snel op verzoeken en denken altijd in mogelijkheden. Ons team geeft het volgende terug:

Makkelijk in gebruik
Fijn dat ik overal kan inloggen om rapporten in te vullen/ aan te passen
Kost minder tijd
Professionele uitstraling
 


sbo De Wijngaard

Toen we zochten naar een programma om rapporten digitaal te maken en beheren kwamen we snel uit bij Easyrapport. Op de website waren verschillende voorbeelden zichtbaar, waardoor we al snel zagen dat er veel mogelijk was. Vooraf wisten wij goed waar ons rapport aan moest voldoen en hoe deze er grafisch uit moest komen te zien.

Dankzij een intensieve samenwerking met het team van Easyrapport hebben wij nu een prachtig rapport, waar we eindelijk weer écht trots op zijn.

Het gebruik is makkelijk voor iedereen. Het beheer is ook erg gebruiksvriendelijk. Het team van Easyrapport is makkelijk te bereiken en je wordt vlot geholpen bij vragen.

Wij zijn in zeer korte tijd overgestapt op het digitale rapport van Easyrapport. We werken er nu voor het tweede jaar mee en zijn zeer tevreden.


St. Alexanderschool

Nadat we hadden besloten om de rapporten te digitaliseren viel ons oog al snel op Easyrapport.
We konden op zeer korte termijn een afspraak maken voor een introductiegesprek. Al snel bleek dat praktisch alles mogelijk was en wij het rapport, zoals we die hadden, volledig konden behouden.
Easyrapport dacht goed mee en de communicatie verliep zeer goed en snel.

De koppelingen met Parnassys en Cito LOVS maken het werken met Easyraspport zeer eenvoudig en werkdruk verlichtend.

Een aanrader voor alle scholen die hun huidige rapporten voor een bijzonder schappelijke prijs willen digitaliseren!


Albert Schweitzerschool

Toen we op zoek gingen naar een programma voor een eigen rapport kwamen we al snel uit bij EasyRapport. We zagen mooie voorbeelden. We zijn uitstekend geholpen om tot een rapport te komen dat aan al onze wensen voldoet.

EasyRapport is heel eenvoudig in gebruik, zowel voor de beheerder als de leerkrachten. De contacten zijn professioneel en goed. Het is eenvoudig om na verloop van tijd dingen aan te passen. Zeer aan te bevelen!


De Lonneboot

'Easy Rapport' doet haar naam eer aan. Op alle fronten was het 'makkelijk' om dit rapport te implementeren in onze school. Vanaf de start heeft Easy Rapport ons meegenomen in het ontwikkelen van een rapport wat op maat is gemaakt voor onze school. Het systeem is makkelijk hanteerbaar, heeft veel opties en is werkdrukverlagend voor de leerkracht. Bovendien ziet het er ook allemaal erg mooi uit. En als je ergens toch nog niet helemaal tevreden over bent, kan je dit gemakkelijk aanpassen.

Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Wij raden het zeker aan andere scholen aan om met 'Easy Rapport' te gaan werken.


De Borchstee

Easyrapport: een webbased programma om rapporten in te vullen en te kunnen printen. Bij de opstart is er intensief contact over de opmaak en indeling. Dit verliep soepel. Uitleg via Teams. Fijn contact!

Het is voor onze beheerder op school gemakkelijk om aanpassingen te doen. Zowel aan de inhoud als de volgorde van de onderdelen.
Leerlingen kunnen via ESIS automatisch worden ingelezen. Top! Leerkrachten moet je handmatig koppelen en toevoegen.

Bij vragen is er snel en gemakkelijk contact; via de mail of even bellen.

Toetsen kunnen worden ingelezen van de digitale methodes. Helaas nog niet allemaal. Dat is nog in ontwikkeling begrepen we.


Columbusschool

In zeer kort tijdsbestek is het de collega’s van Easyrapport gelukt om onze wensen om te zetten naar een rapport voor onze nieuwkomersleerlingen.
Het rapport geeft inzicht in de ontwikkeling van de leerlingen en is voor scholen in het voortgezet onderwijs goed te interpreteren.
Omdat we werken met ouders en leerlingen die de Nederlandse taal nog niet machtig zijn, is het rapport zeer ondersteunend tijdens de rapportgesprekken. Het rapport is visueel, overzichtelijk en biedt docenten veel mogelijkheden om de voortgang van leerlingen in beeld te brengen.

Voor scholen die willen werken met een ontwikkelrapport i.p.v. van een cijferrapport bevelen we Easyrapport van harte aan.


ISK Quadraam 't Venster

Wat is Easyrapport een verademing!

We zijn ontzettend goed geholpen in een speciaal op maat rapport voor Open Hof.
Onze slogan “samen het beste halen uit jezelf” is duidelijk terug te zien in onze samenwerking.
Easyrapport heeft ons goed geadviseerd en begeleidt naar een mooi rapport voor al onze leerlingen.

De lay-out is strak en loopt van groep 1-2 door naar groep 8.
Wij zijn dik tevreden!


basisschool Open Hof

De wens om nu eindelijk van het gedateerde 'word-document' rapport over te stappen naar een rapport beter passend bij onze huisstijl, bracht ons bij EasyRapport. Er werd echt geluisterd naar onze wensen en het aanleveren van een format is ontzettend gemakkelijk. Het leverde ons enorm veel tijdwinst op om het rapport in te vullen. Dit zorgt voor werkdrukverlaging, een van de eisen om een nieuw rapport te ontwikkelen. Het dashboard is ontzettend gebruiksvriendelijk en werk snel (webbased). Daarnaast denkt EasyRapport met je mee bij nieuwe wensen en zorgen zij voor een snelle verwerking van je vragen en wensen. Prettig!


obs Panta Rhei

Na het bekijken van een aantal rapport aanbieders, sprong Easyrapport er voor ons meteen al bovenuit. Vooral het “Easy” invullen van het rapport sprak ons erg aan. Naast dat dit rapport bij ons voor werkdrukverlaging zorgt, geeft het ook een concreet en helder beeld van onze leerlingen. Voor het ouders is het rapport duidelijk en goed te begrijpen. Daarover krijgen wij positieve feedback van ouders terug.  

Wij hebben het Easyrapport zelf kunnen ontwerpen, de inhoud kunnen bepalen. Hierdoor geeft het rapport heel goed de identiteit van onze school weer.
Tenslotte ervaren wij de communicatie met Easyrapport als zeer positief. De snelle feedback en de mogelijkheid tot tussendoor aanpassen met daarbij inhoudelijke sterke adviezen maakt Easyrapport top! 


sbo het Mozaïek

Easyrapport is voor ons een heel fijn programma om mee en in te werken.

We zijn blij met de gang van zaken rondom het opbouwen en rondom de afwikkeling naar het eindproduct.

De lay-out is mooi en ook ouders zijn er erg blij mee.


De Regenboog

Opnieuw zijn we met een school binnen onze stichting overgestapt naar Easyrapport. Aanvankelijk waren leerkrachten wat huiverig voor het moeten leren omgaan met een nieuwe applicatie maar deze zorg bleek ongegrond. De begeleiding vanuit Easyrapport is prima, de software intuïtief en de aftersales uitstekend. We zijn erg tevreden!


Montessorischool De Abeel

Als Kindcentrum Holk zijn wij zeer tevreden over Easyrapport. Het invullen bespaart ons veel tijd ten opzichte van het vorige rapport. Dit komt onder andere omdat je ook in 1x alle resultaten van 1 vakgebied voor de klas kan invullen, zonder alle rapporten apart te hoeven openen. Het is een gebruiksvriendelijk programma. We zijn zeer tevreden over de samenwerking. Er werd tijdens de ontwerpfase altijd snel gereageerd en als we toch nog iets wilden wijzigen was dat geen probleem. Heel fijn dat we wijzigingen nu ook makkelijk zelf kunnen doorvoeren.


Kindcentrum Holk

Vorig schooljaar hebben wij het nieuwe rapport in gebruik genomen. Er werd goed geluisterd en gekeken naar onze wensen. Het eerst ontwerp sprak ons meteen aan en we zijn trots op het eindresultaat! De uitleg via Skype was zeer prettig. De communicatie met Easyrapport is altijd snel en duidelijk. Er wordt echt met je mee gedacht! Op de vraag of er een ander type rapport kon worden ontworpen vanwege Corona-tijd, werd ook weer snel gehandeld. Wij zijn zeer tevreden!


Basisschool Kameleon

Dit schooljaar zijn we gestart met het werken met een digitaal rapport. Op aanraden van een collega-school, kwamen we bij Easyrapport uit en daar hebben wij geen moment spijt van gehad! De vormgeving en inhoud zoals wij deze voor ogen hadden, is tot een mooie uitvoering gekomen. Door het hele proces was er regelmatig een wijziging nodig in de samenstelling, punten per vakgebied o.i.d. Er was een hele goede mailwisseling met de contactpersoon, zeer snelle en adequate reacties- en ook acties op het rapport.

Ons team, zelfs de collega’s die wat sceptisch waren over het digitale gebeuren, zijn erg tevreden. Het programma waarmee we de rapporten invoeren is zeer gebruiksvriendelijk, even als het beheerdersgedeelte. En wanneer er toch een probleem optreedt of er zijn vragen, is het lijntje naar de contactpersoon kort.


Pieter de Jong Kempenaer

Een nieuw rapport was voor ons een hele stap. Easy Rapport heeft ons op een goede manier geholpen en het is heel prettig dat deadlines en afspraken worden nagekomen.
Het ontwerpen van het rapport vraagt de nodige aandacht en energie maar zowel het ontwerp gedeelte als het technische gedeelte wordt een goede en prettige manier ondersteund door Easy Rapport.
Ons rapport is eruit komen te zien zoals we dat hoopten.
Ouders en kinderen zijn blij en de leerkrachten ook omdat het invullen van het rapport niet meer zo ontzettend lang duurt.
De oplevering waarbij je via Skype contact hebt met een medewerker van Easy Rapport was écht super leuk. Je ziet het nieuwe rapport en je krijgt gelijk een spoedcursus werken met Easy Rapport. Je kunt daarna zelf aan de slag.
Wij bevelen Easy rapport van harte aan!


ebs de Fontein

Wij maken sinds dit schooljaar met veel plezier gebruik van Easyrapport. We zijn goed begeleid in ons traject naar een nieuw leerlingenrapport en over het resultaat is iedereen goed te spreken. Het programma is erg gebruiksvriendelijk en het team van Easyrapport staat altijd voor ons klaar bij vragen en aanpassingen. 


Sint Nicolaasschool

Collega's zijn enthousiast over het nieuwe rapport. Wat betreft werkdrukverlaging is dit een grote stap vooruit geweest. Het programma is gebruiksvriendelijk en het is prettig dat je zelf makkelijk dingen kunt wijzigen.


Geert Groteschool

Wij zijn na vergelijking van een aantal aanbieders met Easyrapport aan de slag gegaan. Daar hebben wij geen spijt van. De samenwerking en het contact met Easyrapport verliep heel prettig. Wij konden onze wensen aangeven en daar werd direct gehoor aan gegeven.

In relatief korte tijd hebben wij in het schooljaar 2018-2019 een mooi en praktisch in te vullen rapport gekregen, waarmee alle collega’s goed konden werken. Als positief ervaren wij met name de vormgeving en de gebruiksvriendelijkheid.

Wij bevelen Easyrapport van harte aan.


De Ludgerschool

Wij als school zijn zeer tevreden met Easy rapport, als er problemen zijn dan helpen ze ons en ze zijn goed bereikbaar.
Wij hebben nu ons eerste rapport uitgebracht en ouders en leerkrachten zijn tevreden.
Het ziet er mooi uit, het werkt makkelijk en je kunt zelf ook makkelijk dingen aanpassen waar nodig is.
Kortom wij zijn tevreden over de samenwerking, het contact en het rapport.


Basisschool De Heliotroop

KC Berglaren werkt dit schooljaar voor het eerst met een digitaal rapport van EasyRapport. We hebben in een vrij kort tijdsbestek een prachtig vormgegeven rapport neer kunnen zetten waar we erg trots op zijn! Dankzij de hulp en het meedenken van de medewerkers van EasyRapport hebben we een rapport wat écht van deze tijd is en waar de ouders een goede indruk krijgen van hoe hun kind(eren) het op school doen. 


Kindcentrum Berglaren

Postitief Easy: gebruiksvriendelijk, mooie lay out, goed werkbaar systeem waardoor kinderen makkelijker vergeleken kunnen worden.

Negatief Easy: geen negatieve punten.

Kortom we zijn erg enthousiast!


Montessori Kindcentrum Westervoort

Speerpunt om onze werkdruk te verlagen, is de ontwikkeling van een nieuw rapport. Al vrij snel was Easyrapport voor ons de enige partij die een geautomatiseerd en fraai ogend rapport voor ons kon samenstellen. Wij zijn stap voor stap begeleid in het proces. Hoewel over smaak niet te twisten valt, waren wij over de eerste grafische vormgeving erg enthousiast. Easyrapport heeft op detailniveau verschillende aanpassingen doorgevoerd, zodat wij helemaal tevreden zijn over het nieuwe rapport. Het samenstellen van het rapport is zeer gebruiksvriendelijk gebleken. De werkdruk is, zeker rondom de rapportperiode, dankzij Easyrapport sterk afgenomen. Ouders beoordelen het nieuwe rapport met een 8!


CBS De Springplanke

De ontwikkeling van een nieuw rapport is een heel proces. Easyrapport heeft ons daarbij ondersteund. We kregen een vast contactpersoon waarbij we alle vragen en veranderingen konden overleggen en doorgeven. Dit werkte heel prettig en snel. De kinderen en collega's zijn heel blij met het nieuwe rapport. Het ziet er mooi en professioneel uit en het vult voor leerkrachten snel in!


Prinses Amaliaschool

Wij zijn dit schooljaar (2018-2019) gestart met Easyrapport. We vinden het erg fijn hoe er is meegedacht over de lay-out. Het systeem zelf werkt erg prettig en makkelijk, na een korte instructie konden alle leerkrachten zelf aan de slag. Wij zijn erg tevreden over Easyrapport.


BS De springplank

Eenvoudig een prachtig rapport afleveren? Dan ben je hier aan het juiste adres. Alles kan en er wordt goed meegedacht! Easyrapport houdt zich aan de gemaakte afspraken zodat alles op rolletjes verloopt. 


CBS 't Mozaïek

3 scholen in onze stichting werken met Easyrapport. Elke school heeft haar specifieke “onderwijskleur” en een eigen visie ten aanzien van het zichtbaar maken van de ontwikkeling van de leerlingen.
Easyrapport is in staat om daar erg goed naar te luisteren en te vertalen in een rapport op maat. Bovendien komen zij met ideeën/vragen die teams stimuleren in het nadenken over leerontwikkeling.

Het werken met easyrapport is gebruiksvriendelijk. Dit geldt zowel voor de leerkracht als de beheerder in elk team. Ook kun je als school het gewenste rapport op de huidige onderwijsontwikkelingen blijven aanpassen. Je zit dus niet vast aan een statisch format. De helpdesk kan je daarbij uitstekend ondersteunen. De medewerkers van de helpdesk zijn kundig, klantvriendelijk en werken snel.


Basisschool De Tandem

Ik ben al jaren heel tevreden over Easyrapport. Ik heb het eerst ingevoerd op een grote basisschool - 500 leerlingen met redelijk wat computer-know how. Dat ging vlekkeloos en alle leerkrachten konden er goed mee werken.

Op mijn volgende basisschool (een kleine basisschool met gevarieerde computer know-how) is het eveneens vlot en goed verlopen. Ieder werkt er daar ook tot volle tevredenheid mee. Sterke punten: De flexibiliteit bij het samenstellen van het rapport. De vele onderdelen die je gewoon zelf kunt wijzigen zonder jullie tussenkomst Gebruiksgemak o.a. door het gebruik bij het invullen van het schaduwrapport Snelle service bij vragen via mail-contact.

Wat mij betreft dus zeker 5 sterren als beoordeling.


obs 't Carrousel

Het werken met Easyrapport is ons goed bevallen. Korte lijntjes, snelle reacties  en aanpassingen. Gebruiksvriendelijk voor iedere collega. Het is erg overzichtelijk en echt “easy” in te vullen. Een grafisch ontwerper heeft een lay-out voor de map gemaakt, waardoor de inhoud en de vormgeving tot een mooi geheel zijn geworden. Kortom we hebben een sprankelend, nieuw rapport.


Basisschool De Akker

Prettig werken online dus ook vanuit huis. Gemakkelijk per pdf te versturen. Je kunt je eigen versie ontwerpen van het rapport.


CBS De Violier

Binnen een zeer korte tijd heeft Easyrapport ons geholpen met het ontwikkelen van ons digitale rapport. Goede uitleg door de medewerkers van Easyrapport en zeer snel bereikbaar als we vragen hadden. Collega's vinden het prettig om mee te werken. Ook ouders vinden dat het een goed beeld geeft van hun kind. Onze Daltonvisie konden we goed kwijt in ons nieuwe rapport. 


OBS De Phoenix

Ik vind dat wij enorm goed geholpen zijn met het maken van het rapport. Er wordt door jullie meegedacht en steeds wanneer er nog aanpassingen gedaan moesten worden was dat mogelijk. Het invullen van de rapporten gaat ook erg makkelijk. Het resultaat is een prachtig rapport waar wij als school trots op zijn. Wij hebben veel positieve reacties van ouders ontvangen.


OBS het Driespan

In veel opzichten is onze verslaglegging naar ouders er op vooruit gegaan sinds we Easyrapport gebruiken: Het verslag ziet er veel frisser uit, het is nu een waardig visitekaartje van de school. Het invullen is een stuk eenvoudiger en minder tijdrovend geworden. De communicatie met Easyrapport is bovendien erg goed geregeld: Via de chat of via de mail, en altijd binnen zeer korte tijd antwoord op je vragen.


Montessorischool De Pas