De mogelijkheden van het digitale schoolrapport

Het digitale schoolrapport is ontwikkeld in samenwerking met basisschoolleerkrachten. We hebben er zorg aan besteed om het digitale schoolrapport zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. Samen met de Easyrapport-scholen blijven wij de applicatie verder uitbreiden en ontwikkelen. 

rapport-invullen.png

Individuele rapporten invullen

In Easyrapport kunt u de rapporten op twee manieren invullen.

Als eerste is er het individueel invullen de rapporten. Het invoeren van resultaten in de individuele rapporten is het meest overzichtelijke van de twee manieren. U ziet namelijk precies hoe het rapport eruit komt te zien, met name voor langere teksten kan dit net even wat handiger zijn. U klikt en typt letterlijk in het de ontworpen rapportlayout.

 

Groepsrapporten invullen

Het groepsrapport is de tweede en snelste manier om de rapporten van alle leerlingen in uw klas in te vullen.
Via het groepsrapport heeft u een overzicht van alle vakken en leerlingen en kunt u door het handige overzicht snel de resultaten invoeren. Denk aan een lijst met cijfers die snel op alfbethisch volgorde verwerkt kan worden in het groepsrapport.
In het groepsrapport kunnen leerkrachten ook heel gemakkelijk reeds ingevulde resultaten van periode X kopiëren naar periode Y.

Met het groepsrapport besparen leerkrachten veel tijd. Zeker als er gebruik gemaakt wordt van de slimme resultaten koppelingen met Cito LOVS en/of Malmberg resultatenmonitor.

Beide invulmanieren kunnen door elkaar gebruikt worden en alle handelingen worden automatisch opgeslagen.

rapportbeheer-01.png

Rapporten beheren

Als beheerder kunt u zelf rapporten aanmaken, wijzigen of verwijderen. U kunt zelf de inhoud (vakken) van de rapporten beheren. Wilt u liever niet zelf de rapporten wijzigen, dan is het ook mogelijk om dit bij het Easyrapport team neer te leggen.

klassenbeheer-01.png

Klassenbeheer

In het klassenbeheer vindt u een overzicht van alle aangemaakte klassen voor de school. Hierin kunt u heel gemakkelijk klassen samenvoegen, nieuwe klassen toevoegen en klassen verwijderen.

Leerlingenbeheer-01

Leerlingenbeheer

In het leerlingenbeheer vindt u alle leerlingen van de school die actief zijn in Easyrapport. Hier kunt u leerlingen toevoegen, bewerken, archiveren of verwijderen.

slimme-koppelingen-2019-2-01

Koppeling Leerlingadministratie

Met Easyrapport zijn diverse slimme koppelingen mogelijk gemaakt met leerlingadminstratiesystemen.

Zo is er een directe koppeling met de programma's ParnasSys en Rovict ESIS voor het uploaden van de leerlinggegevens (naam, klas en groep).
Daarnaast is het mogelijk om via de EDEX-koppeling ook vanuit andere administratieprogramma's zoals Dotcomschool de leerlinggegevens in enkele handelingen in het programma te uploaden of updaten.

Heeft u een vraag over een bepaalde koppeling? Stuur ons dan gerust een e-mail: info@easyrapport.nl.

slimme-koppelingen-Cito.png

Resultaten Koppeling Cito LOVS

In Easyrapport kunnen resultaten vanuit diverse resultatenprogramma's eenvoudig automatisch ingevuld worden in de rapporten. De resultaten-koppelingen tussen Easyrapport en het computerprogramma Cito LOVS is er hier één van.

Dit betekent dat de resultaten vanuit Cito LOVS met een simpele handeling automatisch ingevuld zullen worden in de rapporten. Dit scheelt natuurlijk weer een hoop invulwerk en -tijd.

Vanuit Easyrapport blijven wij de resultaten-koppelingen verder uitbreiden en ontwikkelen. Vanuit eigen initiatief of soms op basis van feedback van onze gebruikers. 

malmberg-update-print-screen

Resultaten Koppeling Malmberg

In Easyrapport kunnen de resultaten vanuit het programma Malmberg Resultatenmonitor eenvoudig in het rapport verwerkt worden.

De resultaten vanuit Malmberg Resultatenmonitor worden met een simpele handeling automatisch ingevuld in de rapporten. Dit scheelt natuurlijk weer een hoop invulwerk en -tijd. 
Iedere leerkracht kan voor zijn of haar groep bepalen welke toetsen gebruikt worden en onder welk vak de resultaten in het rapport getoond moeten worden. Er kan dus ook een gemiddelde van diverse toetsen onder één vak getoond worden.

Hierbij kan standaard gekozen worden voor een resultaat als percentage of resultaat als score. De leerkracht heeft altijd de optie om de gegevens te overschrijven. 

Daarnaast is het ook mogelijk om de toetsresultaten om te laten zetten naar de door de school gehanteerde, normeringen. Een percentage of score kan dus omgezet worden naar bijvoorbeeld een bolletjes normering: onvoldoende - voldoende - ruim voldoende - goed. 

Schoolrapporten downloaden in Excelformaat

Overzichten en statistieken

Easyrapport biedt de mogelijkheid de resultaten van de gehele klas om te zetten in overzichten en statistieken. Zo kunt u bijvoorbeeld alle resultaten van uw klas downloaden in een Excel Spreadsheet.

Handig om te gebruiken tijdens de 10-minuten gesprekken met ouders.

Schoolrapporten afdrukken

Professioneel afdrukken

Met Easyrapport drukt u de rapporten professioneel af in een PDF formaat. Indien u gebruik maakt van een professionele drukker, dan is het ook mogelijk dat u deze bestanden naar de drukker stuurt. De PDF bestanden zijn namelijk van hoogwaardige kwaliteit (geschikt voor drukwerk).

archief-01.png

Archief

Easyrapport wordt standaard geleverd met een archief functie. Dit is een optionele, betaalde functie binnen Easyrapport bedoeld voor het archiveren van de rapporten van schoolverlaters (bijvoorbeeld groep 8 leerlingen). Alle rapporten tot zeven jaar terug worden digitaal bewaard in het systeem.

Meer prijsinformatie hierover is uitgewerkt in de vrijblijvende offerte welk u via onze website kunt aanvragen.

Desgewenst kunt u de rapporten zelf ook downloaden en ergens op een veilige plaats opslaan binnen uw eigen systeem. De tijd voor grote archiefkasten is in ieder geval voorbij.

Digitaal versturen

Wanneer u de rapporten digitaal wilt versturen aan ouders / verzorgers van leerlingen, dan kunt u de rapporten als PDF document downloaden en toevoegen als bijlage in een e-mail.

Het PDF document is niet door de ouders of verzorgers te bewerken.

Snelle Helpdesk

Easyrapport staat bekend om een zeer snelle en vriendelijke helpdesk. Heeft u een vraag? Dan krijgt u altijd binnen een werkdag antwoord en in werkelijkheid meestal al binnen een uur.