De mogelijkheden van het digitale schoolrapport

Het digitale schoolrapport is ontwikkeld in samenwerking met basisschoolleerkrachten. We hebben er zorg aan besteed om het digitale schoolrapport zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. U heeft geen handleiding nodig om Easyrapport te gebruiken! Heeft u toch nog vragen, dan neemt u gewoon gratis contact op met onze helpdesk.

Schoolrapport invullen

Rapporten invullen

Naast het groepsoverzicht kunt u de rapporten ook individueel invullen. Het invoeren via het groepsoverzicht gaat natuurlijk sneller, maar het invoeren van individuele rapporten is overzichtelijker. U ziet namelijk precies hoe het rapport eruit komt te zien, met name voor langere teksten kan dit net even wat handiger zijn.

Groepsrapport

Groepsrapporten

Het groepsrapport is de snelste manier om de rapporten van alle leerlingen in uw klas in te vullen.

Via het groepsrapport heeft u een overzicht van alle vakken en leerlingen en kunt u door het handige overzicht snel de resultaten invoeren. Met het groepsrapport besparen leerkrachten veel tijd.

Digitaal schoolrapport beheren

Rapporten beheren

Als beheerder kunt u zelf rapporten aanmaken, wijzigen of verwijderen. U kunt zelf de inhoud (vakken) van de rapporten beheren. Wilt u liever niet zelf de rapporten wijzigen, dan is het ook mogelijk om dit bij het Easyrapport team neer te leggen.

Schoolklassen beheren

Klassenbeheer

Easyrapport bevat een eenvoudig klassenbeheer. Door slimme koppelingen met uw schooladministratie systeem (EDEX) staan alle leerlingen binnen no-time in de applicatie en kunt u aan de slag. 

Slimme koppelingen

Met Easyrapport zijn diverse slimme koppelingen mogelijk.

Er zijn eenvoudige koppelingen gemaakt met leerlingadminstratiesystemen, maar zo is er ook bijvoorbeeld een koppeling mogelijk tussen het computerprogramma Cito LOVS en Easyrapport.

Het aantal koppelingen zal verder worden uitgebreid. Soms nemen we hierin zelf initiatief en soms realiseren we een koppeling op basis van feedback van onze gebruikers.

Heeft u een vraag over een bepaalde koppeling? Stuur ons dan gerust een e-mail: info@easyrapport.nl.

Schoolrapporten downloaden in Excelformaat

Overzichten en statistieken

Easyrapport biedt verschillende overzichten en statistieken. Zo kunt u bijvoorbeeld alle resultaten van uw klas downloaden in een Excel Spreadsheet.

Schoolrapporten afdrukken

Professioneel afdrukken

Met Easyrapport drukt u de rapporten professioneel af in een PDF formaat. Indien u gebruik maakt van een professionele drukker, dan is het ook mogelijk dat u deze bestanden naar de drukker stuurt. De PDF bestanden zijn namelijk van hoogwaardige kwaliteit (geschikt voor drukwerk).

Archiveren schoolrapporten

Archief

Easyrapport wordt standaard geleverd met een archief functie. Alle rapporten tot zeven jaar terug worden digitaal bewaard in het systeem. Dit is natuurlijk heel handig voor basisscholen. Desgewenst kunt u de rapporten zelf ook downloaden en ergens op een veilige plaats opslaan. De tijd voor grote archiefkasten is in ieder geval voorbij.

Digitaal versturen

Wanneer u de rapporten digitaal wilt versturen aan ouders / verzorgers van leerlingen, dan kunt u de rapporten als PDF document downloaden en toevoegen als bijlage in een e-mail.

Het PDF document is niet door de ouders of verzorgers te bewerken.

Snelle Helpdesk

Easyrapport staat bekend om een zeer snelle en vriendelijke helpdesk. Heeft u een vraag? Dan krijgt u altijd binnen een werkdag antwoord en in werkelijkheid meestal al binnen een uur.